Början på slutet?

Jag oroar mig massor. För min gamle grå, som fyller 12 år i maj. Han opererade bort en stor, ful hudtumör på ryggen för typ 6 år sedan. Vi var helt säkra på att den var malign då den såg ut och betedde sig så. Veterinären började prata om cellgifter till hund och hur hon inte tyckte det var ett bra alternativ. Men tumören visade sig vara godartad, för 6 år sedan. 
Sedan dess har han utvecklat en ny hudtumör, eller cysta om du vill. Den sitter på frambenet och opereras inte bort, då det inte finns några marginaler, finns inget säkert sätt att ta bort den utan att göra mer skada. Den har vuxit otroligt långsamt. Verkar inte smärta eller störa honom. När han fyllde 10 år upptäckte jag att han hade fläckar på ögonen. En specialist konstaterade iris atrofi (att regnbågshinnan i ögat släppt från muskeln som drar ihop och vidgar pupillen vid olika ljus) och iris cystor. Han har små cystor som bildas inuti ögat och sen vandrar ut genom pupillen och lägger sig där det finns plats. Ibland täcker dom helt synfältet, ibland flyttar dom sig. Till synes helt smärtfritt, han känner det inte och lider inte rent fysiskt av det, annat än om det är för ljust ute eller om synen är blockerad. 

Men så märkte jag för 1,5 månad sen två nya hudtumörer/cystor/gubbvårtor. Dom har vuxit fort. Dubbel storlek på några veckor… 

Och ikväll upptäckte jag en till. Han har varit röd i ena ögat en vecka. Han har ju ibland ögoninflammation, men detta var mer rött och väldigt lite var. Så ser jag en liiiiten liten prick på ögonlocket. Tycker ögat ser lite svullet ut. Lyfter på ögonlocket och ser att ”pricken” har en rot, en kanal och ligger och skaver mot ögat.

   
 
Vad det än är, så skaver det. Frågan är vad man gör åt det, går det att göra nåt? Det blir veterinärkontakt imorrn, boka tid för undersökning. Men jag kan inte hjälpa att låta bli och tänka på om det är början på slutet? Jag hoppas sååååå att jag har fel 💔

Annonser
Det här inlägget postades i Herr Boston. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s