En olycka kommer sällan ensam

2015/01/img_2388.jpg

2015/01/img_2687.jpg

2015/01/img_2683.jpg

Herr Boston brukar vara upphovsman till våra ögon/öroninflammationssnurrar vi får någon gång om året. Det börjar ofta med att han obemärkt kliar sig i örat, efter 1-2 dagar är örat totalt igensvullet och kletigt. Vi har tagit prover flera gånger och han har alltid haft både svamp och bakterier samtidigt…. Men… han lyckas ju även klia sig i ansiktet i samma veva och vips har han även en bakteriell ögoninflammation. Tratt på och behandling, han är ofta bra på en vecka. Under den veckan kan man se påverkan på de andra djuren om dom varit väldigt nära och gosat/samsovit/tvättat honom i ansiktet. Vi sköljer då med vanligt ögonrengöring och ger ibland även receptfria Noviform. Men ”lyckligtvis” så uppskattar inte farbrorn att ha sällskap för nära, så det brukar inte smitta.

Men så flyttade Kattfrökens brorson in hos oss för några veckor sedan. Och han är inte typen som tar ett ”nej”. Vill han kela så får man ställa upp. Självklart åkte han på en ögoninflammation då. Men ny i flocken och våran bakterieflora så grejade han inte att läka ut den själv och idag fick han åka till veterinären och få ögonsalva på recept. Vi hinner precis hem från Apoteket med salvan och släpper ut hundarna för tomtkiss och när vi släpper in dom, 4 minuter senare, så är det blodfläckar på altan. Herr Boston har slitit sönder sporren på vad vet jag. Pulpan hänger ut och det blöder ymnigt. Kvar sitter klorester och eftersom att Räser fick samma skada förra vintern så visste jag direkt att han måste opereras och ta bort alla rester av klon så den kan läka/nybildas….

Hann få fatt på veterinären vi var hos precis innan dom stängde och fick en akuttid imorrn. Tack och lov ställer morfar upp som barnvakt, då jag idag sa till dagis att storasyster skulle få vara ledig imorrn….

Annonser
Det här inlägget postades i Herr Boston, Katten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s