Kolik?

När lillasyster fyllde 2 veckor hamnade jag på sjukhus och det fanns inget annat alternativ än att mata henne med flaska och mjölkersättning. Samma vecka upplevde pappan att hon fick magknip för första gången och vi tyckte väl inte det var så konstigt då hon snabbt tvingades byta föda. Sakta men säkert har magknipet och skrikattackerna ökat, till vi helt sonika förlikade oss med tanken att hon har kolik och att vi hade ett par tuffa veckor framför oss…

Att se sin nyföding vrida sig i magplågor timmar i taget varje kväll får vem som helst att vackla. Men då tog det ytterligare en vändning, hon skrek varje gång hon åt ersättning dygnet runt. Efter några minuter lät det på henne som att hon svalde syra eller nåt annat giftigt. Då läste jag på nätet att ca 30% av alla barn med kolik är allergiska mot mjölkprotein (inte laktos). Vi gick till Apoteket och inhandlade en specialersättning för bebisar med just sån allergi och så förde vi dagbok över hennes måltider/magknip och redan dag 3 märkte vi stor skillnad.

Tydligen ska det ta två veckor innan man kan säga att man gjort ett fullgott test, men på dag 7 är hon symtomfri, dvs ingen kolik/magknip alls. Från att ha varit ledsen dygnet runt, gnällig och skrikit i 3-4 tim / dag otröstlig, till att som mest gråta om hon varit vaken för länge och blivit övertrött.

Jag är såååå tacksam över att information är så lättillgänglig idag, annars hade vi väl tragglat på och mått dåligt hela familjen helt i onödan. BVC tog oss på allvar gällande hennes symtom och nu får vi maten på recept och kraftigt subventionerad.

Plötsligt ser vi ljuset igen ❤️

IMG_1798.JPG

Annonser
Det här inlägget postades i Barnen. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kolik?

  1. Anna skriver:

    Underbart att läsa!

  2. schnauzermania skriver:

    Underbart Annica, tänk om jag haft den infon för 37 år sedan när min lillgrabb hade ont i magen…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s